Toernooien

Algemeen

Bij het professioneel darten zijn er veel verschillende toernooien. Deze toernooien worden echter georganiseerd door 2 verschillende organisaties. Deze organisaties zijn de PDC (Professional Darts Corporation) en de BDO (British Darts Organisation).

PDC toernooien

De PDC organiseert de volgende toernooien:

World Darts Championship

Dit is een internationaal toernooi dat sinds 1994 jaarlijks gehouden word. Het word daarom ook wel gezien als het wereld kampioenschap van het darten. Het toernooi start in eind December, en eindigt in begin Januari. Dit toernooi heeft ten slotte de grootste prijzenpot.

Premier League Darts

Dit is een competitie waar aan 10 darters deelnemen. De top 4 van de PDC, en 6 spelers die willekeurig worden geselecteerd door de PDC. Dit toernooi start jaarlijks op de eerste donderdag van Februari.

UK Open 

Dit toernooi word jaarlijks gehouden, en telt 128 deelnemers, die zich door middel van kwalificatie wedstrijden dienen te plaatsen. Het toernooi word jaarlijks in Maart gespeeld.

World Cup of Darts

Dit toernooi word gespeeld door landen teams van de PDC. Dit toernooi kent een deelnemersveld van 32 koppels. Het word jaarlijks in Juni gehouden.

Word Matchplay

Dit toernooi kent na een kwalificatie periode 32 over gebleven deelnemers. Het word jaarlijks gehouden in Juli.

World Grand Prix

Dit is een internationaal toernooi dat sinds 1998 jaarlijks plaats vind in Oktober. Aan dit toernooi doen 32 deelnemers mee, 24 van de PDC, 4 Ierse en 4 PDC-qualifiers. Opvallend aan dit toernooi is dat de deelnemers niet alleen beginnen, maar ook eindigen met een dubbel. Bijvoorbeeld met dubbel 20. Echter hoeft het niet beide dezelfde dubbel te zijn.

European Darts Championship

Dit toernooi word sinds 2008 gehouden, en telt 32 deelnemers uit de Order of Merit van de PDC. De exacte datum van wanneer dit toernooi gehouden word verschilt ieder jaar.

Grand Slam of Darts

Dit toernooi word jaarlijks gehouden in november en word georganiseerd door zowel de PDC als de BDO. De deelnemers worden ook bepaald door de winnaars van de televisie toernooien van beide organisaties.

Player Championship Finals

Dit toernooi word jaarlijks in november tot en met december gehouden. De deelnemers die hier aan mee doen zijn de beste 64 van de PDC, dus de nummer 1 tot 64.

BDO Toernooien

De BDO organiseert de volgende toernooien:

World Professional Darts Championship

Dit toernooi is de tegenhanger van het wereldkampioenschap van de PDC, Omdat het door de BDO gehouden word. Het toernooi word sinds 1978 gehouden en gespeeld in de eerste helft van Januari.

Winmau World Masters

Dit toernooi word ieder jaar in September gespeeld en word ook georganiseerd door de BDO.

Dutch Open

Dit toernooi word sinds 1973 georganiseerd en heeft een record aantal van 5600 deelnemers over verschillende categorieën, bijvoorbeeld mannen en vrouwen, maar ook single of dubbel.

Voor meer informatie, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *