Nederlandse Dart Bond (NDB)

Algemeen

De Nederlandse Darts Bond (NDB) werd opgericht in 1976. De organisatie groeide echter uit tot een landelijk opererende bond met afdelingen door het hele land. Ook kwamen er steeds meer onafhankelijke plaatselijke bonden bij. Dit resulteerde in juli 1989 tot de oprichting van de Nederlandse Darts Federatie, waarin de afdelingen als zelfstandige darts organisaties lid zouden zijn. Dit om een einde te maken aan de grote verdeeldheid in de darts sport. De federatie begon met 12 lid organisaties die samen ongeveer 7.000 leden hadden.

Taken

Een aantal taken werden door het federatie bestuur geweigerd, zoals een centrale leden administratie, het verstrekken van spelers pasjes, collectieve verzekeringen etc. Een aantal nieuwe taken werd op zich genomen. Een van de belangrijkste taken van het federatie bestuur was de groei van de federatie en vooral daarin werd veel tijd en energie gestoken. In februari 2005 de NDF weer omgevormd tot een NDB.

Lid organisaties

Momenteel zijn er 25 regionale lid organisaties aangesloten bij de bond, met een gezamenlijk aantal leden van 33.000. De organisatie bestaat uit een bestuur, bonds kantoor, commissies en vele vrijwilligers. Twee keer per jaar vergadert de Algemene Leden vergadering (het hoogste orgaan) over het beleid van de NDB in het verleden en de toekomst.

Competities

De ndb verzorgt twee landelijke competities, de Laco en de Super League, maar ook beker en divisie kampioenschappen. Ook verzorgen ze jeugd team kampioenschappen, een nationaal Ranking Circuit en internationale evenementen. Tevens is de NBD verantwoordelijk voor de Nederlandse selecties van de heren, dames en jeugd en uitzendingen naar internationale toernooien.

De NDB is weer een afdelings bond van de World Darts Federation waarbij 62 bonden over de hele wereld zijn aangesloten. De ndb is na de Engelse Dartbond een van de grootste bonden.

klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *