De carrière van dartslegende Phil Taylor

Algemeen

Philip Douglas Taylor, geboren op 13 augustus 1960 in Stoke-on-Trent, is een Engelse darter met de bijnaam “The Power”. Hij speelde bij de Professional Darts Corporation (PDC) en was tevens een van de oprichters van deze bond. In totaal won hij 216 professionele toernooien, waaronder 83 grote toernooien met een recordaantal van zestien wereldtitels. Hij wordt algemeen beschouwd als de beste darter aller tijden. Na het PDC World Darts Championship 2018 is hij gestopt met het spelen van professioneel darts.

Het begin van zijn carrière

Op zestienjarige leeftijd verliet Taylor de middelbare school, en ging hij werken als metaalarbeider. In zijn vrije tijd hield hij zich bezig met zijn favoriete hobby: Darten. Op een gegeven moment trok hij de aandacht van dartlegende Eric Bristow, die hem besloot te sponsoren voor £10.000, met de voorwaarde dat Taylor het bedrag terug zou betalen. Hij zou met dit geld meer tijd hebben om te trainen en zou mee kunnen doen aan kleine toernooien. Hij accepteerde het voorstel van Bristow en vanaf dat moment ging het heel snel met de carrière van Taylor.

In 1990 kwalificeerde Taylor zich voor het eerst voor het officieuze Wereldkampioenschap van de BDO. Hij versloeg Russell Stewart, Dennis Hickling, Ronnie Sharp en Cliff Lazarenko, en plaatste zich voor de finale. Daarin wist hij zijn mentor, Bristow, met 6-1 te verslaan. Dit alles terwijl hij voor aanvang van het toernooi weinig kans kreeg van de bookmakers. Dat zelfde jaar nog stond Taylor nummer 1 van de wereld. Ook won hij dat jaar de Winmau World Masters, waardoor hij de derde speler werd die deze twee titels in hetzelfde jaar won.

Een jaar later werd hij in de kwartfinales van de Embassy uitgeschakeld door de latere winnaar, Dennis Priestley. In 1992 won Taylor nogmaals de Embassy. Ditmaal versloeg hij Mike Gregory in een spannende finale met 6-5 in sets door de allesbeslissende 11e leg van de 11e set naar zich toe te trekken. Naar eigen zeggen was dit zijn favoriete wedstrijd uit zijn hele loopbaan.

klik hier voor meer informatie over de inkomsten van Phil Taylor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *