Mijn eigen dart ervaring

Waarom darten?

Omdat darten een van mijn favoriete hobby’s is, en ik graag mijn ervaring met anderen wil delen, heb ik deze website opgericht. Ik ben zelf vanaf jongs af aan al betrokken geweest bij deze sport. Van alle momenten die ik voor de buis heb gezeten, tot aan de aankoop van mijn 1e setje pijlen.

Ervaring

Darten is zowel wereldwijd als in Nederland een vrij bekende sport, voornamelijk omdat er grote namen van darters uit Nederland zijn die deze sport beoefenen. Ik ben zelf vaak voor de tv te vinden als er een groot dart toernooi bezig is. Dit begon bij mij al vanaf jonge leeftijd. Dit komt mede doordat mijn ouders het ook interessant vinden. Daarnaast zijn er een aantal vrienden van mij die deze hobby delen. Darten is voor mij een uitlaatklep voor wanneer ik toe ben aan ontspanning. Ik ben nu sinds een jaar of 5 actief bezig met het volgen en beoefenen van het darten.

Thuis oefenen

Ik heb sinds kort bij mij thuis een dartbord hangen, zodat ik kan oefenen wanneer ik wil. Daarnaast dart ik in het weekend vaak tegen mijn vrienden. Ieder jaar zijn er een aantal plaatselijke toernooien waar ik indien mogelijk graag aan mee doe, zodat ik voor mezelf kan kijken of ik van andere mensen kan winnen.

Tijdens een toernooi

Toch heb ik ervaren dat het darten tijdens een toernooi anders gaat dan wanneer je tegen vrienden gooit. Bij mijn eerste deelname aan een plaatselijk toernooi, was ik eigenlijk te nerveus om op een normale manier te kunnen darten. Ook al was het geen belangrijk toernooi met veel publiek en veel prijzengeld. Dit resulteerde helaas in een laatste plaats in de poule waar ik in zat. Nu ik vaker heb mee gedaan aan kleine toernooien, merk ik wel dat de spanning steeds minder word, en ik dus ook beter presteer. Afgelopen jaar had ik eindelijk eens geluk met een plaatselijk dart toernooi. Er deden minder deelnemers mee dan gebruikelijk was, waaronder een aantal deelnemers die voor een competitie gooien. Deze deelnemers kon ik helaas niet verslaan. Toch was het mij gelukt om de finale van de verliezers poule te halen en te winnen. Dus niet de goede kant van het schema, maar het was toch leuk om eens iets te winnen. Omdat ik het leuk vind om in wedstrijd verband te darten, ben ik van plan om vanaf komend jaar te beginnen met het darten op competitie niveau.

Mijn materiaal

klik hier voor meer informatie over de pijlen die ik gebruik, en klik hier voor meer informatie over het bord dat ik gebruik.